"Fabrika vagona" na putu oporavka

Bez autora
Feb 02 2011

Kraljevačka "Fabrika vagona" isporučiće sutra, kupcima iz Slovačke 10 vagona, u sklopu novih izvoznih poslova u vrednosti od oko četiri miliona evra. U stalni radni odnos danas primljeno 48 majstora mašinske struke. "Fabrika vagona" u Kraljevu sklopila je nove izvozne poslove sa kupcima iz Austrije i Slovačke o proizvodnji 78 vagona, vrednosti skoro četiri miliona evra, a put Slovačke krenuće, sutra, prvih 10 vagona. U toku je proizvodnja i 30 vagona za Austriju, a u fazi projektovanja je najveći vagon koji će fabrika proizvesti u svojoj istoriji, dužine 65 metara za domaću firmu "Bora Kečić". U fabrici je danas 48 radnika proizvodnih zanimanja dobilo rešenja o radnom odnosu, tako da je u poslednja četiri meseca u ovom preduzeću primljeno ukupno 87 radnika od 897 koliko ih sada radi.

Kraljevačka "Fabrika vagona" isporučiće sutra, kupcima iz Slovačke 10 vagona, u sklopu novih izvoznih poslova u vrednosti od oko četiri miliona evra. U stalni radni odnos danas primljeno 48 majstora mašinske struke.

"Fabrika vagona" u Kraljevu sklopila je nove izvozne poslove sa kupcima iz Austrije i Slovačke o proizvodnji 78 vagona, vrednosti skoro četiri miliona evra, a put Slovačke krenuće, sutra, prvih 10 vagona.

"U toku je proizvodnja i 30 vagona za Austriju, a u fazi projektovanja je najveći vagon koji će fabrika proizvesti u svojoj istoriji, dužine 65 metara za domaću firmu 'Bora Kečić'", kaže direktor "Fabrike vagona", Boško Slavković.

U fabrici je danas 48 radnika proizvodnih zanimanja dobilo rešenja o radnom odnosu, tako da je u poslednja četiri meseca u ovom preduzeću primljeno ukupno 87 radnika od 897 koliko ih sada radi.

Direktor Slavković kaže da je to veliki uspeh i pokazatelj oporavka preduzeća koje je bilo na ivici propasti pre godinu dana kada je raskinut kupoprodajni ugovor sa ukrajinskim koncernom "Azov-ipmpeks".

"Imamo obezbeđene izvozne poslove za prvu polovinu godine što se odavno nije desilo", rekao je Slavković i istakao da je prošlu godinu fabrika "preživela" zahvaljujući Vladi Srbije, koja je obezbedila posao za "Železnice Srbije", a sada preduzeće ima i sve više izvoznih poslova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik